Mandljev piškot
Piškot, ki ne vsebuje moke. Mleti mandelj, kokosova moka in trsni rjavi sladkor naredijo piškot popolen in okusen.
Sestavine:
mleti mandelj (46 %) , kokos, trsni rjavi sladkor, vanilin sladkor
Priprava:
OK sestavine stresemo v večjo posodo in dodamo:
za MALI KOZARČEK - neto teža: 215 g
1 jajce
50 g masla ali margarine (sobne temperature)
za VELIKI KOZARČEK- neto teža: 430 g
2 jajci
100 g masla ali margarine (sobne temperature)
Sestavine z roko dobro pregnetemo, oblikujemo manjše kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Med piškoti pustimo nekaj prostora, da se med peko ne sprimejo.
Pekač postavimo v pečico, predhodno segreto na 180˙C, in pečemo 10 do 15 minut. Pečene piškote pustimo, da se ohladijo, in jih nato vzamemo iz pekača.
Brez dodanih konzervansov.
Izdelek lahko vsebuje sledi glutena.
Shranjujte na suhem mestu.
Vsak kozarec je ročno polnjen v Sloveniji.